info@zorggilde-reggestreek.nl

Combi-opleiding Verzorgende IG

& Maatschappelijke Zorg

Mbo-opleiding niveau 3/BOL

Wat doe je in dit beroep? 
Het werk van een Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) en Medewerker maatschappelijke zorg lijkt steeds meer op elkaar. Je helpt mensen met de dingen die ze zelf niet meer zo goed kunnen. Bijvoorbeeld met lichamelijke verzorging en het huishouden. 

Ook help je met hun persoonlijke ontwikkeling met als doel dat mensen zo goed mogelijk zelfstandig kunnen leven en zichzelf kunnen redden. Aandacht voor mensen hebben, goed communiceren en zorgzaam zijn is belangrijk. Je werkt bij mensen thuis, in een zorginstelling of in een woonvorm voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Zorg en Welzijn
3 jaar
Niveau 3
Jouw zorgopleiding dichtbij

“Ik heb nu al zin om stage te lopen!”

• Student - Zorggilde

Iets voor één van je vrienden? Deel deze opleiding!

De opleiding

Hoe ziet de opleiding er uit?

Het eerste jaar van de gecombineerde mbo-opleiding volg je in de BOL (voltijd) en het tweede en derde jaar in de BBL (deeltijd). Tijdens de BBL-periode word je in de praktijk opgeleid bij (één van) de aangesloten zorginstellingen.

Rond je de opleiding goed af, dan krijg je twee diploma’s: Verzorgende-IG én Maatschappelijke Zorg. Hiermee voldoe je aan behoefte in de zorgbranche aan medewerkers die hulp kunnen bieden bij wonen, huishouden, werk én het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. 

Je kiest zelf welke aangesloten mbo-instelling het beste bij je past: ROC van Twente of Hoornbeeck College. Beide scholen geven invulling aan de opleiding binnen hun eigen schoolidentiteit. Waar mogelijk werken ze samen. Je krijgt ook een leer-werkplek die bij jou en de schoolidentiteit past.

Zorggilde Reggestreek is een samenwerkingsverband tussen: